latinica  ћирилица
17/10/2014 |  14:19 | Autor: RTRS

Uprava Borca izdala saopštenje za javnost

Uprava Fudbalskog kluba Borac, na čelu sa predsjednikom Draškom Ilićem, izdala je saopštenje za javnost povodom oduzimanja tri boda Borcu od strane Takmičarske komisije FS BiH, a po nalogu Disciplinske komisije Svjetske fudbalske federacije, piše portal borac-sport.
Stadion FK "Borac" - Foto: RTRS
Stadion FK "Borac"Foto: RTRS

Saopštenje Vam prenosimo u cjelosti.

Odluka Takmičarske komisije FS BiH da se Borcu oduzmu tri boda zatekla je i šokirala rukovodstvo kluba, stručni štab i igrače. Nedopustivo je da odluka Takmičarske komisije bude prvo objavljena na pojedinim portalima i u federalnim medijima, a da prethodno nije stigla na adresu našeg kluba. To dovoljno govori o neodgovornosti članova Takmičarske komisije i nadležnih u FS BiH, ali i o njihovom "naslađivanju" zbog ovog što se dogodilo Borcu.

Sadašnje rukovodstvo FK Borac na naslijedilo od rukovodstva kluba koje je bilo aktuelno 2010. godine brojne neizmirene obaveze i presude prema bivšim igračima i u vrlo kratkom roku je riješilo blizu 40 takvih slučajeva, čime je omogućilo normalno funkcionisanje i stabilnost u radu na svim nivoima. Јedan od takvih slučajeva je i dug (4.750 KM) prema bivšem igraču Perici Stančeskom, koji je u cjelosti izmiren, kao i kazna (1.000 švajcarskih franaka) zbog neplaćanja istog u predviđenom roku. Na žalost, prema odluci FIFA, sa zakašnjenjem jer je neophodna papirologija nedostajala u Borčevoj arhivi i sadašnja Uprava kluba nije ni znala za slučaj Stančeski.

Samo se pitamo do kada će ovakve stvari izvirati iz ladica i ugrožavati normalno funkiconisanje kluba!

Koristimo priliku da pozovemo sve one koji su FK Borac godinama dovodili u ovakve pozicije da ukoliko ima još ovakvih slučajeva, da ih objelodane kako bi se pristupilo rješavanju istih.

Ovo samo potvrđuje da sistem funkionisanja klubova i fudbalskih saveza na svim nivoima ne štima jer se ovakve stvari ne bi dešavale, odnosno o njima ne bi raspravljala i odlučivala Svjetska fudbalska asocijacija.

I pored svega ovoga FK Borac niko neće zaustaviti na putu oporavka, stabilizacije i daljeg napretka, kao ni što boljeg plasmana u Premijer ligi BiH. Iz ovih problema možemo izaći samo jači, što ćemo potvrditi igrama na terenu u nastavku sezone.

Predsjednik FK Borac Draško Ilić