latinica  ћирилица
18/10/2014 |  09:05 | Autor: Politika

Dodik: Kacin se pokazao kao antisrpski orijentisan

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik smatra da je Јelko Kacin neprihvatljiv kao kandidat za novog šefa delegacije Evropske unije u BiH.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da, ukoliko Јelko Kacin bude imenovan za novog šefa Delegacije EU u BiH, on kao predsjednik Srpske sa njim neće razgovarati, jer je riječ o poznatom političkom manipulatoru i čovjeku koji je dosljedno vodio antisrpsku politiku, posebno u BiH.

"Ako se kojim slučajem desi da ga Evropa pošalje kao novog šefa delegacije EU u BiH, onda je poslala čovjeka koji će zaustaviti bilo kakve razgovore o EU. Јa neću sa njim da razgovaram", rekao je Dodik za današnju Politiku.

Prema mišljenju Dodika, Kacin se pokazao kao antisrpski orijentisan i s njim nema nikakve vrste razgovora, već bi samo pokušavao da "nas još više ocrni".

Predsjednik Srpske je ukazao da je Kacin u ratnohuškačkim vremenima raspada Јugoslavije uticao na to da mnogi ljudi iz ЈNA poginu u Sloveniji.

"On je politička vucibatina, koja pokušava da održi neki svoj uticaj. Orijentisan je promuslimanski, kao što je bio orijentisan prošiptarski u slučaju Kosova", istakao je Dodik.

On je naglasio da bi pristajanje Brisela na prijedlog Slovenije da Kacin bude postavljen za novog šefa Delegacije EU u BiH značilo da Evropa ne radi ozbiljno i da potuno ignorše realnost, kao i da bi svi razgovori BiH o Evropi bili zaustavljeni.

"Kacin je potpuno neprihvatljiv saradnik",zaključio je Dodik.