latinica  ћирилица
18/10/2014 |  11:44 | Autor: Nezavisne

FS BiH "olakšao" Zrinjski za 7000 KM

Navijački ispadi, odnosno propusti u organizaciji, ponovo su skupo koštali klubove BH Telekom Premijer lige, a nove kazne koje je izrekla Disciplinaska komisija Fudbalskog saveza BiH najviše će osjetiti mostarski Zrinjski.

"Plemići" će zbog ispada svojih navijača, popularnih "Ultrasa" platiti ukupno 7.000 KM, odnosno po 3.500 za neodgovorno ponašanje u Kupu protiv Sloge Ljubuški i gradskom derbiju sa Veležom.

Osim aktuelnih šampiona kasu bh. kuće fudbala u značajnom iznosu napuniće i Velež, Sarajevo i Borac. Kase ova tri kluba biće praznije za po 2.000 KM.

Banjalučani su sankcionisani za propuste u organizaciji meča sa Željezničarom, Sarajevo zbog propusta protiv Slavije, te Velež dva puta po 1.000 KM vezano za susrete sa Zrinjskim i Radnikom iz Bijeljine.

Treće mjesto na nepopularnoj listi po visini novčane kazne izrečene na minuloj sjednici pripada Širokom Brijegu i Željezničaru. Naime, propusti u organizaciji utakmice 9. kola BH Telekom Premijer lige sa Sarajevom koštaće ih 1.500, a istu svotu platiće za isti prekršaj počinjen i u osmini finala Kupa BiH sa Željezničarom.

Na sjednici Disciplinske komisije, kojom je predsjedavao Vlado Rogić, razmatrani su i adminstrativni propusti klubova. Tako će zbog nepoštivanja propisa pravilnika o licenciranju i propozicija takmičenja novčanu kaznu u iznosu od 3.000 KM platiti Travnik, te 1.000 KM tuzlanska Sloboda.