latinica  ћирилица
19/10/2014 |  10:24 | Autor: RTRS

Incidenti obilježili i 147. sudar "vječitih"

"Vječiti derbi", 147. po redu, najavljivan kao mogući meč pomirenja navijača zbog svega što se dešavalo na utakmici reprezentacije sa Albanijom.

Međutim, vrlo brzlo je postalo jasno da od toga neće biti ništa.

Prije početka susreta došlo je do sukoba navijača na istočnoj tribini stadioan ЈNA koji je kulminirao paljenjem jednog dijela tribine bakljama.

Do sukoba je došlo kada su pristalice crno - bijelih krenuli prema sjevernoj tribini, došlo najprije je do verbalnog prepucavanja, a potom su tri vaklje bačene ka istočnoj tribini.

Pristalice Partizana odmah su uzvratili, ali je brza intervencija Žandarmerije spriječili veći incident.

Incidenata nije bilo samo na stadionu.

Naime, i poslije derbija došlo je do incidenata, ali ovoga puta ne među navijačima, nego između pojedinih redara na Partizanovom stadionu i Zvezdinih fudbalera.

Kako prenosi "Mondo", dok su fudbaleri Zvezde stajali ispred klupskog autobusa i dok su neki od njih davali izjave novinarima, došlo je do verbalnog duela sa jednim od redara na Partizanovom stadionu.

Isti izvor navodi da je redar vrijeđao pojedine Zvezdine igrače, da su mu oni odgovorili, a da se onda ka crveno-bijelima ustremila nekolicina navijača Partizana, koji su željeli da se obračunaju sa fudbalerima.

Srećom, zahvaljujući ogradi, ali i obezbjeđenju, nisu uspjeli u toj svojoj namjeri, pa se sve dobro završilo.

Crno - bijeli su slavili u "vječitom derbiju" sjajnim golim Drinčića u 77. minutu meča.