latinica  ћирилица
22/10/2014 |  11:02 | Autor: sportske.net

Četvorica Srba akteri penala prve večeri LŠ

U mnoštvu golova koje je viđeno u mečevima Lige šampiona odigranim u utorak, zanimljiv je podatak da su čak četvorica srpskih internacionalaca bili akteri prekršaja za najstrože kazne.

Start Aleksandra Kolarova, nad Dumbijom u finišu meča, koštao je Mančester Siti pobjede na gostovanju CSKA u Moskvi.

Diskutabilni penal pretvoren je u gol za konačnih 2-2, pa je srpski reprezentativac ponio ulogu tragičara ove utakmice.

U Londonu, na Stamford Bridžu, nije bilo neizvjesnosti, Čelzi je lako i ubjedljivo savladao slovenački Maribor sa 6-0, a najbolju priliku da dođu bar do počasnog gola, gosti su imali u drugom poluvremenu, kada je Nemanja Matić u svom kaznenom prostoru srušio Ibraimija. Međutim, Ibraimi nije bio precizan sa bijele tačke, pa Matićev prekršaj nije nanio baš nikakvu štetu "plavcima".

Na istoj utakmici, ali nešto kasnije, i Bane Ivanović je bio akter prekršaja za najstrožu kaznu, s tim da je razlika u tome što je prekršaj napravljen nad njim u šesnaestercu Maribora.

Loptu je na bijelu tačku stavio Eden Azar i - pogodio.

I konačno, utakmica između BATE Borisova i Šahtjora. Utakmica za pamćenje, a posebno će je pamtiti napadač gostiju Luis Adrijano, koji je postigao nevjerovatnih pet golova u pobjedi njegovog tima od 7-0!

A posljednji, peti, kojim je dostigao Mesijev rekord, postigao je u posljednjim trenucima meča, pogađate, iz penala, koji je opet skrivio jedan Srbin - Filip Mladenović.

Luis Adrijano je izlazio iz kaznenog prostora, nije bio ni okrenut golu, kada ga je Mladenović zakačio, a sudija na iznenađenje svih, ali na veliku radost Luisa Adrijana, pokazao na bijelu tačku, poslije čega je napadač Šahtjora ušao u istoriju, postigavši taj svoj, peti gol.