latinica  ћирилица
22/10/2014 |  18:10 | Autor: SRNA

"Gibraltar" - Priveden i Senad Zaimović, direktor agencije "Fabrika"

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH u okviru akcije "Gibraltar" uhapsili su još jedno lice čiji su inicijali S.Z, saopšteno je iz Sipe. Nezvanično, priveden je Senad Zaimović, direktor agencije "Fabrika".

Službenici Sipe rano jutros počeli su akciju "Gibraltar" na području Sarajeva, Banjaluke, Posušja, Mostara i Gruda, postupajući prema naredbama Suda i Tužilaštva BiH.

Do sada je uhapšeno osam lica osumnjičenih za organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelima iz oblasti kriminala i korupcije, i to falsifikovanje službene isprave, zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, pranje novca, poreska utaja, carinska prevara, te krivično djelo davanje i primanje dara ili drugih oblika koristi i druga krivična djela.

Portparol Sipe Kristina Јozić danas je rekla novinarima da je istražnim aktivnostima utvrđeno da su članovi organizovane kriminalne grupe nezakonitim radnjama, na osnovu falsifikovanih ili štetnih ugovora i faktura, stekli protivpravnu imovinsku korist u iznosu većem od pet miliona evra.

Tužilaštvo BiH jutros je saopštilo da je akcija Sipe usmjerna protiv devet osumnjičenih za organizovani kriminal i da je riječ o Nevenu Kulenoviću, Belmi Kulenović, Sanjinu Kulenoviću, Lajli Torlak, Darku Aleksiću, Ejubu Kučuku, Senadu Zaimoviću, Stipi Prlići i Zoranu Bakuli.