latinica  ћирилица
25/10/2014 |  13:26 | Autor: B92

Ivanovićeva peta na kraju godine

Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović godinu će završiti na sjajnoj petoj poziciji, poslije ispadanja Agnješke Radvanjske sa turnira u Singapuru.

Radvanjska je u polufinalu završnog WTA turnira u Singapuru izgubila od Simone Halep, što znači da nema priliku da pretekne Anu, koja je ostala na petom mjestu.

Ana je iskoristila pad Eženi Bušar iz Kanade i godinu će završiti sa 4.820 bodova, deset više od Radvanjske.

Ivanovićeva, koja je prošlu sezonu završila na 16. poziciji, imala je nevjerovatnu godinu u kojoj je osvojila četiri titule, uz skor od 58 pobjeda i 17 poraza.

Sjajnim rezultatima izborila je plasman na završni WTA turnir u Singapuru, na kom je moglo još da napreduje, ali je takmičenje završila u grupi i pored dvije pobjede.

"Ništa od toga se nije desilo preko noći, bio je to proces u kojem sam vrijedno radila. Ove godine počela sam i više da uživam u životu na terenu i van njega, počela sam još jače da radim i to se vidi na terenu, vidi se da uživam", rekla je Ivanovićeva.

Ona je povratila karakteristične udarce sa starta karijere, a veliki broj pobjeda donio joj je mnogo samopouzdanja u mečevima sa najboljim igračicama.

U sljedećoj sezoni imaće prostora za napredak, naročito na Grend slemovima, pošto je jedino na Australijan openu stigla do četvrtfinala. Na Rolan Garosu i Vimbldonu takmičenje je završavala u trećoj rundi, dok je na US openu ispala u drugom kolu.