latinica  ћирилица
26/10/2014 |  09:12 | Autor: SRNA

Stanje na putevima

Zbog izlivanja vode na kolovoz neprohodni su putevi Donji Agići-Kršlje i Blagaj-Јapra-Vitasovci-Radimirovac, saopštio je Auto-moto savez Republike Srpske.

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH jutros se uglavnom saobraća po suvim kolovozima uz dobru vidljivost, a u usjecima i pored kamenih kosina su učestali odroni kamenja i zemlje na kolovoz.

Saobraćaj se, zbog odrona, jednom trakom odvija na regionalnim Sikirići-Fakovići-Skelani, Tišća-Caparde i Ljubovijski most-Drinjača. Zbog aktiviranih klizišta jednom trakom, saobraća se na dionicama regionalnih puteva Zagon-Јasik i Ukrina – Gornja Vijaka. Zbog izvođenja radova obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na dionici regionalnog puta Podgradci - Mrakovica.

Počeli su radovi na sanaciji mostova Paljevac i Balkana u Mrkonjić Gradu na putu Rogolji-Mrkonjić Grad-Јezero, zbog čega dolazi do povremenih obustava i saobraćaj će se odvijati naizmjenično jednom kolovoznom trakom obilaznicom oko mostova.

Radi izgradnje novog mosta u mjestu Tekućica, obustavlja se saobraćaj na lokalnom putu Doboj Novi tri-Petrovo /manastir/ i preusmjerava se na alternativni putni pravac Doboj /Poljice/-Stanić Rijeka, a za prelazak pješaka izgrađen je montažno-demontažni most.

Zbog izvođenja radova na dionici magistralnog puta Banjaluka–Gradiška, od motela "Ćubić" do motela "Beli dvor", od danas do utorka, 28. oktobra, saobraćaj će se odvijati jednom kolovoznom trakom uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog deminiranja terena na dionici magistralnog puta Doboj-Tuzla u mjestu Stanić Rijeka, od 8.00 do 15.00 časova dolazi do povremenih polučasovnih obustava saobraćaja.

Na magistralnom putu Banjaluka-Čelinac u mjestu Vrbanja zbog izgradnje kišne i fekalne kanalizacije saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Radi izvođenja radova na izgradnji trotoara u naselju Čatrnja, na magistralnom putu Čatrnja-Gradiška ograničava se brzina kretanja vozila na 40 kilometara na čas zbog zauzimanja širine kolovoza od jednog metra prilikom izvođenja radova.

Na dionici magistralnog puta Prijedor-Kozarska Dubica u mjestu Donji Јelovac došlo je do ulegnuća kolovoza zbog čega se saobraćaj odvija jednom kolovoznom trakom u dužini od desetak metara.

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka-Doboj Vukosavlje-Karuše na dionicama Šešlije-Јohovac i Јohovac-Rudanka izmijenjen je režim saobraćaja i uz 15-minutne obustave saobraćaja na svaki puni čas danas do 13.00 časova.

Na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka dva-Razboj preko mosta u mjestu Dragalovci zabranjen je saobraćaj svim vozilima preko pet tona ukupne mase i visine veće od 3,5 mnjtra, a na putu Brod na Drini-Šćepan Polje zabrana važi za teretna vozila iznad 12 tona.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.