latinica  ћирилица
26/10/2014 |  09:32 | Autor: Blic

Čelzi na "Old Trafordu" u derbiju kola

Fudbaleri Mančester junajteda dočekaće Čelzi u nedjelju u 17 časova, u derbi meču devetog kola Premijer lige.

Mančester polako počinje da ubira plodove rada Luisa Van Gala, ali jasno je da tu ima još dosta posla. Radamel Falkao i Anhel Di Marija došli su pri samom kraju prelaznog roka i vjerovatno će im trebati još vremena da se naviknu na klub i način života u Engleskoj. Zato će vjerovatno navijači najviše nade polagati u starog, dobrog Vejna Runija.

Čelzi dolazi na čelu sa najvećim fudbalskim strategom današnjice. Žoze Murinjo zna da uoči i iskoristi svaku rupu u igri protivnika, sa munjevitim igračima kao što su Širle i Azar, koji mogu potpuno da promijene tok utakmice, za mir na sredini terena zadužen je Nemanja Matić, a sigurnost na desnom boku donosi Branislav Ivanović.

Podsjećamo, prošle godine, na "Old Trafordu" je bilo 0:0 i vrlo je vjerovatno da ćemo i ove godine gledati pravi fudbalski šah na "teatru snova". Veoma će biti važno ko postigne i prvi gol ako ga bude, jer se onda u tom trenutku otvara utakmica, a onaj tim koji gubi mora da napadne iz sve snage.

Čelzi je u posebno povoljnoj poziciji pred ovaj duel, pošto je Mančester siti posustao i pretrpio poraz od Vest Hema sa 2:1 u subotu. To je prilika da "plavci" umaknu braniocima titule na +8. Sa druge strane, Јunajted bi pobjedom došao na peto mjesto uz prestizanje Arsenala.