latinica  ћирилица
26/10/2014 |  11:53 | Autor: sportal.rs

Markez trijumfovao na VN Malezije

Mark Markez je pobjednik trke za Veliku nagradu Malezije u Moto GP šampionatu.

Španski motociklista, član Repsol Honde upisao je 12. pobjedu u sezoni i tako još jednom potvrdio da je ove sezone zaslužio da odbrani titulu. Na stazi "Sepang" Markez je takođe izjednačio rekord Mika Duana po broju pobjeda u jednoj sezoni.

Pobjedničko vrijeme bilo je 40:45.523 minuta. Mladi Španac se na ovaj vratio u pobjednički "ritam" pošto je napravio kraću pauzu. Od pobjede na Silverstonu nije bio prvi na cilju, već su u tome uspijevali vozači Јamahe, Valentino Rosi i Horhe Lorenco.

Iza novog starog šampiona, kroz cilj su prošli vozači Јamahinog fabričkog tima, Valentino Rosi i Horhe Lorenco, sa 2.445, odnosno 3.508 sekundi zaostatka.

Bodove su osim trojke sa podijuma osvojili još i Štefan Bradl iz LCR Honde, Bredli Smit i Pol Espargaro iz Monster Јamahe Tek 3, Јoni Ernandes iz Eenerdži T.I. Pramaka, Andrea Doviciozo (Dukati), Ektor Barbera (Avintija), Skot Reding ("Go&Fun Honda Gresini), Hiroši Aojama (Drajv M7 Aspar), Majkl Laverti (Pol Bird), Majk di Meljo (Avintija) i Brok Parks iz Pol Bird Motorsporta.

Posljednja, 18. trka u sezoni u kojoj je Markes dominirao (do sada 13 pol pozicija i 12 pobjeda), biće završena u Valensiji, 9. novembra. Do tada stanje u generalnom plasmanu je sledeće: Markez 337, Rosi 275, Lorenco 263, Pedrosa 230, Doviciozo 174...