latinica  ћирилица
26/10/2014 |  12:15 | Autor: RTRS

Košarkaši Prijedora sa entuzijazmom ulaze u novu sezonu

Predstojeću sezonu košarkaši iz Prijedora dočekuju spremni, u sve selekcije ulaže se veliki trud kako bi se opradvdala očekivanja kako publike, tako i zvaničnika kluba.

Prioritet će biti rad sa najmađim kategorijama.

"Imamo sve selekcije, od pretpionira, pionira, kadeta, juniora, do prvog tima, koje se takmiče u okviru Košarkaškog saveza Republike Srpske. Seniorska ekipa već godinama vrlo uspješno nastupa u Prvoj ligi Republike Srpske. U timu su najvećim dijelom igrači koji su stasali u našim mlađim selekcijama. Ambicije su nam ulazak u plej - of i eventualan ulazak u Premijer ligu BiH.", kazao je predsjednik upravnog odbora Košarkaškog kluba Prijedor Vlado Reljić.

"U ovoj sezoni očekujemo ostvarivanje najboljeg mogućeg rezultata. Imamo dobar tim s kojim bi mogli izboriti plasman u plej - of i plasirati se u Premijer ligu", izjavio je kapiten seniorske ekipe KK Prijedor Dejan Zlokapa.

Pored kvalitetno obavljeninih priprema, u svakoj utakmici biće neophodna maksimalna motivacija kako bi bio ostvaren dobar rezultat, ističe trener prvog tima Danilo Palalić.

"Mislim da smo pripreme odradili kvalitetno, doveli smo dobra pojačanja i ono što je najvažnije zadržali dobar dio momaka iz prošle sezone, tako da nije bilo nekih promjena u igračkom kadru. Ne bih se bavio nekim prognozama, ja kao trener zahtjevam od svojih igrača da u svaku utakmicu uđemo maksimalno, da se borimo, da ostavimo srce na terenu i sigurno da rezultat neće izostati. Idemo iz utakmice u utakmicu i ne bježimo od velikih ambicija. Mislim da imamo dobru i konkurentnu ekipu za rang u kojem se takmičimo, na nama je da radimo i ukoliko nas zaobiđu povrede mislim da će ovo biti uspješna sezona za KK Prijedor.

Uloženi trud, entuzijazam i zdrave ambicije najbolji su garant da će prijedorska košarka ponovo zablistati starim sjajem. Uspjeh košarkaša Srbije najbolji je pokazatelj da veliki rad mora rezultirati uspjehom, smatraju prijedorski košarkaši, ističući da će se u gradu na Sani ponovo igrati odlična klupska košarka.