latinica  ћирилица
26/10/2014 |  15:08 | Autor: SRNA

Brojanje završeno

Predstavnici Centralne izborne komisije BiH sutra će u Sarajevu održati konferenciju za novinare o utvrđenim rezultatima opštih izbora, saopšteno je iz ove komisije.

Član CIK-a BiH Irena Hadžiabdić rekla je ranije da ima informaciju da je brojanje glasova završeno i da se rezultati generišu, te da bi, najverovatnije, mogli biti utvrđeni sutra.Član Centralne izborne komisije BiH Irena Abdić rekla je za da ima informaciju da je brojanje glasova završeno i da se rezultati generišu, te da bi, najverovatnije, mogli biti utvrđeni sutra.

CIK je danas objavio preliminarne, nepotpune i nezvanične rezultate glasanja u odsustvu po svim osnovama koji neće uticati na izborne pobjede Milorada Dodika za predsjednika Srpske i Mladena Ivanića za srpskog člana BH Predsjedništva.

Prebrojani glasovi neće uticati na pobjedu kandidata koalicije SNSD-DNS-SP Milorada Dodika za predsjednika RS u odnosu na kandidata Saveza za promjene Ognjena Tadića koji je dobio 1743 glasa više. Tadić je tako smanjio razliku u odnosu na Dodika na 7847 glasova.

Kandidat Saveza za promjene za srpskog člana bh. Predsjedništva Mladen Ivanić dobio je 12515 glasova a 6364 glasa kandidatkinja koalicije SNSD-DNS-SP Željka Cvijanović. Zahvaljujući ovim glasovima Ivanić je povećao prednost nad Cvijanovićevom na 8090 glasova.

Najviše glasova za NSRS dobila je koalicija Domovina,zatim HDZ BiH, SDS i SNSD. Najviše glasova za bošnjačkog člana bh Predjedništva dobio je Bakir Izetbegović, a za hrvatskog Dragan Čović.