latinica  ћирилица
26/10/2014 |  22:18 | Autor: B92

Јunajted i Čelzi podijelili bodove

Fudbaleri Mančester Јunajteda i Čelzija odigrali su nerešeno 1:1 (0:0) u derbiju devetog kola Premijer lige.

Drogba je doveo "plavce" u vođstvo u 52. minutu, a bod Јunajtedu donio je Van Persi u 94. minutu meča. Prije gola Holanđanina Branislav Ivanović napravio je faul na Di Mariji i dobio je drugi žuti, crveni karton.

U prvom poluvremenu Јunajted je bio za nijansu bolji, ali je Kurtoa odbranio udarce Van Persija. Na drugoj strani je Drogbin pokušaj osujetio De Hea, a Ivanović je tražio penal poslije duela sa Smolingom.

Čelzi je bolje počeo drugo poluvrijeme i stigao je do gola u 52. minutu – Fabregas je izveo korner, Drogba je bio najviši na prvoj stativi i poslao loptu ka golu, a Van Persi nije uspio da je spriječi da ne uđe u gol – 1:0. To je bila osma asistencija Španca u PL ove sezone, više nego što je ijedan igrač Čelzija imao cijele prošle sezone.

Poslije toga je Čelzi "umrtvio" igru i bez većih problema se branio, izuzimajući šansu Van Persija u 78. minutu. Ipak, u četvrtom minutu nadoknade Јunajted dolazi do izjednačenja – Di Marija je centrirao iz slobodnjaka koji je prethodno iznudio (tada je Ivanović iskjučen), Kurtoa je maestralno odbranio udarac glavom Felainija, ali je na odbitak natrčao Van Persi i zakucao loptu u mrežu.

Čelzi je prvi na tabeli sa 23 boda - dva puta je remizirao sa mančesterskim rivalima i oba puta je vodio, da bi u završnici ispustio prednost. Sa druge strane, Јunajted je osmi sa 13 bodova.