latinica  ћирилица
27/10/2014 |  09:01 | Autor: Mondo

Ubijen golman reprezentacije Јužne Afrike

Senzo Mejiva, golman i kapiten reprezentacije Јuže Afike, podlegao je povredama nakon što je upucan iz vatrenog oružja u kući svoje djevojke, u Voslorsu, južno od Јohanesburga.

Afrička policija objavila je da će svaku informaciju koja će pomoći rasvjetljavanju ovog ubistva nagraditi sa 14.000 dolara.

Mejiva (27) branio je za Orlando Pajrats, koji s uspjehom vodi bivši trener Partizana Vladimir Vermezović. Mejiva je čuvao i gol Јužne Afrike na posljednjem meču "Bafane" u kvalifikacijama za Afrički kup nacija, a zadnju utakmicu odigrao je u subotu, kada je s "piratima" prošao u polufinale Liga kupa, pobjedom nad Kejp Taun Ajaksom od 4:1.

Policija za sad zna da su dva muškarca ušla u kuću oko 20 časova uveče po lokalnom vremenu, dok je treća osoba ostala ispred. Lokalni mediji spekulišu da se radilo o pljački, koja je vjerovatno izmakla kontroli u jednom trenutku, možda i zbog toga što pljačkaši nisu očekivali da će bilo koga zateći u kući.

Mejiva je preminuo na putu ka bolnici.

On je za Pajratse branio od 2005. godine i za to vrijeme sarađivao sa trojicom srpskih trenera, Kostom Papićem, Milutinom Sredojevićem i aktuelnim Vladimirom Vermezovićem.

"Ovo je nevjerovatan gubitak za nas u svakom smislu. Ovo je gubitak za Senzovu porodicu, familiju, Orlando Pajratse i cijelu naciju", rekao je predsjednik Pajratsa Irvin Koza.

Prošle sezone, Orlando je igrao finale afričke Lige šampiona i izgubio od egipatskog Al Ahlija.