latinica  ћирилица
27/10/2014 |  10:39 | Autor: Vijesti

CG: Skupštinski odbor danas o legalizaciji marihuane

"Dokazano je da marihuana odnosno kanabis ima pozitivno djelovanje kod smirivanja bolova u medicini i da je veoma blagotvorna u ublažavanju simptoma niza teških bolesti, naročito kod oboljelih od epilepsije, kancera, multiple skleroze, AIDS-a, do nus pojava hemoterapije", kaže se u predlogu Popovića.

Članovi Zakonodavnog odbora razmatraće danas o izmjenama Poslovnika Skupštine i Zakona o zloupotrebi droga koje je predložio poslanik Andrija Popović. Liberalna partija predložila je da se zakonski legalizuje upotreba marihuane u medicinske svrhe.

"Dokazano je da marihuana odnosno kanabis ima pozitivno djelovanje kod smirivanja bolova u medicini i da je veoma blagotvorna u ublažiavanju simptoma niza teških bolesti, naročito kod oboljelih od epilepsije, kancera, multiple skleroze, AIDS-a, do nus pojava hemoterapije", kaže se u predlogu Popovića.

Marihuana se, kako se navodi, u medicinske svrhe koristi odavno u mnogim evropskim državama.

"Među njima su i Njemačka, Velika Britanija, Italija, a to su uradile, ili su u proceduri legalizacije marihuane i zemlje regiona", navodi Popović u obrazloženju izmjena Zakona o zloupotrebi droga.

Zakonodavni odbor izjasniće se i o predloženim zakonima o strancima i visokom obrazovanju.

Izmjenama Poslovnika predviđeno je obavezno izvođenje državne himne na konstitutivnoj sjednici novog saziva parlamenta.