latinica  ћирилица
27/10/2014 |  17:31 | Autor: Agencije

Muškarac nasrnuo na britanskog premijera Kamerona

Јedan 28-godišnji Englez se danas u Lidsu, na sjeveru Engleske, zaletio prema britanskom premijeru Dejvidu Kameronu i pokušao da ga obori na zemlju. U tome ipak nije uspio, jer je obezbjeđenje premijera žurno uguralo u službeni automobil, javljaju danas britanski mediji.

 


Na televizijskim snimkama se može vidjeti kako muškarac trči direktno prema Kameronu, koji se nalazio u službenoj posjeti Lidsu, a zatim dolazi u fizički kontakt sa njim, prije nego što ga blokiraju Kameronovi telohranitelji, prenio je Rojters.

U saopštenju policije Zapadnog Јorkšira se navodi: "Јedan 28-godišnji stanovnik Lidsa je nakratko uhapšen nakon što se približio grupi ljudi u kojoj se nalazio premijer."
"On, međutim, nije predstavljao nikakvu prijetnju po premijera, pa je nakon provjere indentiteta ubrzo pušten na slobodu", saopštila je policija.

Zvanični London je u avgustu podigao nivo opasnosti od terorizma usljed prijetnje koju predstavljaju džihadisti Islamske Države, koji su zauzeli velika područja Sirije i Iraka.