latinica  ћирилица
27/10/2014 |  18:57 | Autor: RTRS

Ugljevik: Obilježena krsna slava

Služenjem liturgije u hramu Svete Petke Paraskeve, litijom kroz grad i lomljenjem slavskog kolača, obilježena je krsna slava opštine Ugljevik.
Služenjem liturgije obilježena je krsna slava opštine Ugljevik - Foto: RTRS
Služenjem liturgije obilježena je krsna slava opštine UgljevikFoto: RTRS

Svetu liturgiju u hramu koji danas takođe obilježava slavu Svete Petke, služio je episkop zvorničko-tuzlanski Hrizostom uz sasluženje sveštenstva. 

"Čestitam slavu, moleći Boga i Svetu Petku Paraskevu da blagoslove opštinu i vas građane da ova teška vremena pobijedimo radom i trudom, vrlinama. Radujem se sa vama jer vidim da je opština Ugljevik jedna od vodećih opština, kako po razvoju, tako i po životu građana", rekao je vladika Hrizostom.

Ispred zgrade opštine, u prisustvu velikog broja građana, obavljen je obred lomljenja slavskog kolača.

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić čestitao je građanima krsnu slavu, sa željom da se mnogo godina okupljaju istim povodom u zdravlju, sreći, miru i veselju. On je poručio da će čvrsta opredijeljenost lokalne uprave i stanovnika nesporno dovesti do dinamičnog razvoja opštine.

"Uvjeren sam da ćemo u narednom periodu zajedno stvarati mnogo toga što će popraviti uslove života u našoj opštini", rekao je Perić.

Nakon lomljenja slavskog kolača, u hotelu "Komsar energetik" organizovan je slavski ručak za predstavnike javnog, kulturnog, privrednog i političkog života, brojne goste iz zemlje i inostranstva koji su posjetili Ugljevik povodom obilježavanja krsne slave opštine, kao i mještane ove podmajevičke opštine.