latinica  ћирилица
28/10/2014 |  12:20 | Autor: sportske.net

Blažič: "Delije" napunite Arenu protiv Valensije

Dva dana uoči utakmice trećeg kola Evrolige između Crvene zvezde Telekom i španske Valensije, koja će biti odigrana u "Kombank Areni", košarkaš Zvezde Јaka Blažič uputio je još jedan poziv navijačima da maksimalno podrže ekipu Dejana Radonjića u pohodu na drugu pobjedu u elitnom evropskom takmičenju.

Zvezda je sjajno počela ovogodišnje takmičenje u Evroligi. Galatasaraj je bez većih problema savladan u ''Kombank Areni'', ali je onda uslijedio za mnoge neočekivan poraz od litvanskog Neptunasa.

Zato je meč trećeg kola sa Valensijom u Beogradu od ogromne važnosti za crveno-bijele, kao bi napravili još jedan važan korak ka plasmanu u Top 16. Јer, svaki poraz na domaćem terenu bi Zvezdu značajno udjaljio od zacrtanog cilja.

A u susret duelu sa Valensijom, jedan od Zvezdinih najvećih aduta Јaka Blažič uputio je još jedan apel navijačima da u velikom broju dođu u četvrtak u ''Arenu'' i naprave atmosferu kakvu samo oni umiju. Ako tako bude, Blažič uvjerava da će i Radonjićevom timu biti mnogo lakše da dođe do pobjede.

''Energija koju navijači Crvene zvezde mogu da proizvedu svojim navijanjem, ne može da se osjeti ni u jednoj drugoj dvorani na svijetu! Zbog toga su oni zaista naša pokretačka snaga. Ne radi se tu o motivaciji, pošto smatram da nijednom igraču ne treba poseban motiv kada su pitanju evroligaške utakmice protiv renomiranih klubova i vrhunskih igrača, već o samopouzdanju koje osjećate kada vas bodri 20 hiljada ljudi.

Želim da svi oni to shvate i još jednom nam pomognu, jer nam predstoji izuzetno važan i težak meč u borbi za plasman u Top 16 fazu. Zato još jednom apelujem na sve njih. Navijači, potrebni ste nam! Ovu bitku možemo da dobijemo samo uz vašu pomoć'', poručio je Blažič, a prenosi zvanični klupski sajt.

Utakmica između Zvezde i Valensije na programu je u četvrtak, s početkom u 19 časova.