latinica  ћирилица
28/10/2014 |  12:27 | Autor: B92

Kličko vraća popularnost teškašima u SAD?

Vladimir Kličko je trenutno najbolji bokser u svijetu, ali mu popularnost nije ista u Evropi i SAD, do ovog vijeka apsolutnoj prestonici "plemenite vještine".
Vladimir Kličko - Foto: Beta/AP
Vladimir KličkoFoto: Beta/AP

Zbog toga bi u 2015. mogao da pređe okean, a izvjesno je da će mu ponovo izazivač biti Rus Aleksandar Povjetkin.

Kličkov menadžer Bernd Bonte je shvatio u čemu je problem i zbog toga se sve glasnije priča da bi poslije meča sa Pulevim u novembru Vladimir u 2015. mogao da boksuje meč u SAD.

Braća Kličko su u vrijeme svoje dominacije preselili tešku kategoriju iz Sjedinjenih Država u Njemačku, gdje uživaju ogromnu popularnost.

S druge strane, to je uticalo na pad interesa za tešku kategoriju, kojom su donedavno vladali borci sa američkog kontinenta. Kličko nije popularan u Americi, pa je i zarada od reklama i sponzora daleko manja s te strane okeana.

Meč sa Pulevim zakazan je za 15. novembar i to će biti posljednji Kličkov meč u 2014. godini.

U međuvremenu je Aleksandar Povjetkin uspio da u 10. rundi nokautira Karlosa Takama i osvoji srebrni pojas u WBC verziji. To ga ponovo stavlja u poziciju da izazove Klička poslije poraza u Moskvi 10. maja 2013. godine.

Povjetkin je vlasnik WBA pojasa, WBC internacionalnog prvaka svijeta i srebrnog pojasa u WBC, ali je ostala želja za revanšom poslije poraza u meču u kojem je izgubio jednoglasnom odlukom sudija.