latinica  ћирилица
28/10/2014 |  20:17 | Autor: Agencije

Radončić : Ne želimo u koaliciju sa SDA



Nemoguća je koalicija SBB-a i SDA bez obzira na izborni rezultat, tvrdi lider Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić, javljaju sarajevski mediji.

Radončić je kazao da SBB ne želi imati političku koaliciju sa strankom koja je dovela Bošnjake na evropsko, ekonomsko i političko dno.

- Mi poštujemo koalicioni kapacitet SDA, poštujemo da je ta stranka prva i ona ima obavezu da pokuša da napravi novu vladu na nivou Federacije i šire, ali mi ne želimo da imamo političku koaliciju sa strankom koja je dovela Bošnjake na evropsko, ekonomsko i političko dno - kaže Radončić.

Ipak, formiranje vlasti moglo bi se odužiti više od očekivanog, jer je gotovo neizvodivo bez SBB-a ili DF-a.

- Vi možete ovdje doživjeti scenarij kakav je na Kosovu. Tači je, kao stranka naravno, ostvario 30 posto glasova, a ima nerješiv problem već nekoliko mjeseci, da niko ozbiljan ne želi u koaliciju s njim, i ima pobjedu koja mu ništa ne znači. Prema tome, niko ne može natjerati ni gospodina Komšića ni mene na koaliciju sa SDA. A odluka gospodina Komšića i DF-a isključivo je njihova i mogu raditi šta žele - istakao je Radončić.