latinica  ћирилица
29/10/2014 |  12:08 | Autor: B92

Evrokup: Partizan u Јerusalimu

Košarkaši Partizana igraju protiv Hapoela u trećem kolu Evrokupa.

Crno-bijeli imaju dva poraza u Evropi, kao i Izraelci, koji će biti domaćini u srijedu u Јerusalimu od 18:30 časova.

Partizan je u subotu, poslije preokreta, pobijedio Metalac i ostvario drugu pobjedu u ABA ligi, a trener Partizana Duško Vujošević opet smatra da je "više nego realno" da njegova ekipa izgubi predstojeću utakmicu.

"Nama je potrebna žrtva da bismo se vratili na put dominacije, mi jesmo na njemu ali je taj put dalek", rekao je Vujošević, "Bez ozbira na sve, imamo želju da pobjeđujemo u svakoj utakmici i tako će biti u Јerusalimu protiv jedne dobre ekipe. Nije realno da se kreiraju stavovi da Partizan treba da dobije taj meč, iako mi tu želju imamo, ali prije svega hoćemo da damo svoj maksimum".

S druge strane, pomoćni trener Partizana NIS Velimir Gašić bavio se malo više analizom protivnika, rekavši da "crno-bijele" očekuje težak posao.

"Na prvoj utakmici protiv Banvita u Bandrimi, meč je bio u egalu i oni su veliki dio utakmice vodili i prikazali veoma kvalitetnu igru. Već u narednom kolu protiv ekipe iz Volgograda kod kuće su doživjeli jedan zaista neprijatan i iznenađujući poraz. Tada su prikazali igru koja nije bila na nivou njihovog igračkog kvaliteta i timskog potencijala“, istakao je Gašić.

Poslije meča sa Hapoelom, Partizan narednog vikenda očekuje gostovanje Igokeji u okviru šestog kola ABA lige.