latinica  ћирилица
29/10/2014 |  12:39 | Autor: SRNA

Vlada RS: Planirati sredstva za jednokratnu pomoć za treće dijete

Vlada Republike Srpske usvojila je danas na sjednici informaciju o sprovođenju mjera populacione politike na lokalnom nivou, a jedinice lokalne samouprave zadužene su da u budžetima za narednu godinu planiraju sredstva za finansiranje jednokratne novčane naknade prilikom rođenja trećeg djeteta.

Vlada Republike Srpske odobrila je danas korisnicima podsticaja za zapošljavanje produženje perioda za ispunjavanje ugovorenih obaveza do 31. marta, 2015. godine.

"Korisnici podsticaja za zapošljavanje, odnosno firme `Nova ivančica` Prijedor, `Pingvin` Laktaši, `Srnetica` Drinić i `Dubteks` Kozarska Dubica dužne su da redovno uplaćuju poreze i doprinose za postojeće radnike i da postepeno izvrše zapošljavanje novih radnika", saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske zaduženo je da zaključi aneks ugovora s korisnicima i da redovno prati situaciju u ovim privrednim društvima.

Vlada Republike Srpske prihvatila je informaciju o realizaciji finansijskog posredovanja sa komercijalnim bankama u isplati obaveza iz ove godine po osnovu podsticaja za razvoj poljoprivrede i sela, navodi se u saopštenju.