latinica  ћирилица
29/10/2014 |  16:04 | Autor: RTRS

Biblioteka u Šamcu bogatija za 150 knjiga

Šamačka biblioteka od danas je bogatija za 150 knjiga namijenjenih najmlađim čitaocima. Riječ je o donaciji Hipo banke, koja je Međunarodni dan štednje posvetila pomoći u nabavci knjiga bibliotekama stradalim u poplavama.

Zahvaljujući ovoj donaciji, vrijednoj oko hiljadu i po maraka, mladi čitaoci kojih na evidenviji biblioteke ima oko 370, imaće priliku da čitaju najpoznatije domaće i strane autore, popularne bestselere za mlade, ali i knjige lektire.

- To su najnoviji naslovi u izdanju Buklenda. Neke naslove uopšte do sada nismo imali, a neki su naslovi obnovljeni, tako da smo nadoknadili jedan dio onoga što smo izgubili u poplavi - istakla je Vera Јovanović, direktorka Narodne biblioteke Šamac.

Hipo banka je međunarodni dan štednje posvetila najmlađima. Akcija prikupljanja sredstava i distribucije knjiga u biblioteke u Doboju, Bijeljini, Čelincu i Šamcu sprovedena je u saradnji sa Udruženjem bibliotekara RS.

Šamačka biblioteka je u maju ostala bez trećine, od ukupno 21 hiljade naslova. Zahvaljujući brojnim donatorima, među kojima je i Hipo banka, do kraja godine će ova ustanova biti bogatija za oko dvije i po hiljade klasičnih i popularnih naslova.