latinica  ћирилица
29/10/2014 |  18:29 | Autor: TANЈUG

Košarka: Žrijeb grupa EP 2015. u Parizu

Žrijeb grupa prvenstva Evrope za košarkaše 2015. godine biće održan 8. decembra u Diznilendu u Parizu, objavila je danas FIBA Evropa.

Na mjestu koje je jedno od najpoznatijih evropskih atrakcija žrijebom će 24 nacionalna tima biti razvrstana u četiri grupe sa po šest ekipa.

Kontinentalni šampionat od 5. do 20. septembra sljedeće godine biće kvalifikakciono takmičenje za učešće na Olimpijskim igrama 2016. u Rio de Žaneiru.

Finalisti će izboriti direktno učešće na predstojećoj Olimpijadi, dok će četiri reprezentacije koje se plasiraju od 3. do 6. mjesta igrati kvalifikacije za Rio.

Prvenstvo Evrope za košarkaše 2015. biće održano u Njemačkoj, Francuskoj, Letoniji i Hrvatskoj i to će biti prvi put u 80-godišnjoj istoriji da se šampionat održava u četiri zemlje.

Utakmice grupne faze EP igraće se u Berlinu (Njemačka), Monpeljeu (Francuska), Rigi (Letonija) i Zagrebu (Hrvatska), a nokaut faza i završni dio u Lilu (Francuska).

Prije žrijeba za Evropsko prvenstvo košarkaša, u Budimpešti će 29. novembra biti održan i žrijeb grupa za šampionat košarkašica, gdje će 20 selekcija biti razvrstano u četiri grupe sa po pet timova.

Prvenstvo Evrope za košarkašice na programu je od 11. do 28. juna, 2015. u Mađarskoj i Rumuniji.