latinica  ћирилица
01/11/2014 |  13:25 | Autor: Blic

Mažić povrijeđen, derbi sudi Nenad Đokić

Najbolji srpski fudbalski sudija Milorad Mažić zbog povrede neće moći da dijeli pravdu u derbiju 11. kola Јelen Superlige u kome će se u nedjelju od 19 časova u Humskoj sastati lideri Јelen Superlige, Partizan i Vojvodina, koji su izjednačeni po bodovnom učinku.

Prema informacijama "Mocart sporta", Mažić je krajem ove sedmice doživio povrede zbog čega je sudijska komisija Fudbalskog saveza Srbije odlučila da ga na pomenutom derbiju kola odmijeni Nenad Đokić, kome će pomagati Milovan Ristić, Dalibor Đurđević, Dejan Petrović, Aleksandar Vasić i Robert Kiš Čepegi.

Nenad Đokić je ove nedjelje bio u žiži javnosti, jer je Sudijska komisija FSS-a u četvrtak na svojoj redovnoj sjednici analizirala i nastup njega i njegovih pomoćnika na meču Crvena zvezda - Donji Srem, odigranog 25. oktobra. Iako Đokić nije pomenut u zaključnim razmatranjima, Komisija je evidentirala propust drugog pomoćnika, Marka Dimitrijevića, koji je u 45. minutu zaustavio napad Donjeg Srema (pogrešno dosudivši ofsajd Darku Spaleviću, poslije čega je i neopravdano poništen gol gostiju, koji su meč izgubili sa 1:0).

U ovoj sedmici Đokić je već sudio Partizanu, i to u iznenađujućem remiju sa OFK Beogradom (1:1), u ranije odloženom prvenstvenom meču koji je odigran u srijedu.

Na tabeli Јelen Superlige Vojvodina i Partizan vode sa po 25 bodova, a prati iz Crvena zvezda koja ima 23 i koja se u nedjelju iznova sastaje sa Radom na stadionu Obilića, gdje je od istog rivala u Sredu eliminisana u osmini finala Kupa Srbije.