latinica  ћирилица
01/11/2014 |  20:47 | Autor: Agencije

Putin posthumno odlikovao Maržerija

Predsjednik Rusije Vladimir Putin odlikovao je danas posmrtno "Ordenom časti" direktora francuske naftne kompanije "Total", Kristofa de Maržerija.









Maržeri je poginuo 21. oktobra u avionskoj nesreći na aerodromu Vnukovo u Moskvi.

"Za ogroman doprinos jačanju ekonomskih i kulturnih odnosa između Rusije i Francuske, Kristofu de Maržeriju, direktoru "Totala" i francuskom državljaninu, biće dodijeljen ''Orden časti", kaže se u tekstu Putinovog dekreta, prenijela je agencija Tas.

Pet osoba poginulo je 21. oktobra prilikom pada privatnog aviona "Falkon-50" na moskovskom aerodromu Vnukovo, a među njima i čelnik francuske naftne kompanije.

Prema preliminarnim informacijama, letjelica se po polijetanju na pisti sudarila sa vozilom za čišćenje snijega, u uslovima magle.

Predstavnica Moskovske međuregionalne istražne saobraćajne uprave Istražnog komiteta Tatjana Morozova, rekla je da je po prvim informacijama, avion letio iz Moskve za Pariz a na mjestu pada pronađeno je pet beživotnih tijela.

Avion je u potpunosti izgorio, navodi Tass.

Uzrok nesreće utvrđivaće specijalna komisija Federalne agencije za vazdušni saobraćaj, na čelu sa njenim direktorom Aleksandrom Neratkom.