latinica  ћирилица
10/11/2014 |  13:50 | Autor: RTRS

Dodik: Platforma Saveza za promjene, SDA i DF je slabljenje Republike Srpske

"Cilj principa koje je Savez za promjene juče u Sarajevu potpisao sa Strankom demokratske akcije i Demokratskom frontom je da se mjesto odlučivanja za srpski narod prebaci iz Banjaluke u Sarajevo“, izjavio je za RTRS predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

“Iza ovih principa nalazi se objavljena platforma s potpisima Željka Komšića i Bakira Izetbegovića kojom se uspostavljaju dva nova ministarstva na nivou BiH i Apelacioni sud BiH“, rekao je Dodik.

"SNSD je ovakvim principima rekao `ne`, jer su neprihvatljivi i njima se jača BiH i slabi Republika Srpske", istakao je Dodik.

Predsjednik Srpske je naglasio da će u skladu sa svojim ustavnim ovlašćenjima zaustaviti slabljenje Republike Srpske i prenos nadležnosti.

Takođe je naglasio da je Bakir Izetbegović potpisivanjem dokumenta sa Savezom za promjene uveo BiH u dramatičnu nestabilnost zaboravljajući da SNSD ima tri delegata u Domu naroda pomoću kojih može blokirati sve odluke štetne po Republiku Srpsku, a koje donese Predstavnički dom PS BiH.

"Sve principe koje je Savez za promjene juče u Sarajevu potpisao, SNSD je odbio", dodao je Dodik.