latinica  ћирилица
15/11/2014 |  07:56 | Autor: RTS

Đoković: Ponosan sam na rezultate u ovoj godini

Srpski teniser Novak Đoković izjavio je da je ponosan na postignute rezultate u ovoj godini i da je presrećan što će 2014. završiti na prvom mjestu ATP liste.

Srpskom teniseru je u Londonu uručen pehar za igrača koji će sezonu završiti na prvom mjestu ATP liste.

Đoković se bez poraza plasirao u polufinale Završnog mastersa u Londonu, pobjedom protiv Čeha Tomaša Berdiha sa 6:2, 6:2, što mu je i omogućilo da završi godinu na prvom mjestu.

"Ovo je bila duga godina. Gledajući istoriju ATP turnira i koliko je igrača ostavilo trag i osvajalo prvo mjesto... Sve me to čini ponosnim i zadovoljnim zbog postignutog", rekao je Đoković na ceremoniji dodjeljivanja pehara.

Đoković će tako treći put u karijeri godinu završiti na prvom mjestu ATP liste.

"U privatnom životu sam imao izuzetnu godinu, oženio sam se, postao otac i to je najljepša stvar koja mi se dogodila u životu. Presrećan sam što sam krunisan za sve što sam uradio u 2014. godini. Možda ćemo malo proslaviti ovog popodneva, ali vraćamo se pripremi za polufinale", dodao je Đoković.

Briljantnim igrama Đoković je u velikom stilu bukvalno deklasirao Marina Čilića, Stanislasa Vavrinku i Berdiha, plasirao se u polufinale kao pobednik A grupe, ali i obezbijedio prvo mjesto na svjetskoj rang listi na kraju godine.

"Ovo je definitivno jedan od mojih najboljih nastupa. Svestan sam da je broj jedan u svetu najveći izazov kojeg teniser može da ima. To je nevjerovatan osjećaj i veoma sam srećan", izjavio je Đoković poslije meča sa Čehom.

On će se sada fokusirati da postane prvi poslije Ivana Lendla osamdesetih koji je osvojio tri titule zaredom na završnom mastersu.