latinica  ћирилица
15/11/2014 |  10:38 | Autor: RTRS

London: Đoković - Nišikori, Federer - Vavrinka

Završni Masters tunrir sezone ulazi u završnicu, a danas su na rasporedu mečevi polufinala.

Za nastup u finalu boriće se najbolji teniser svijeta Novak Đoković, drugi reket planete Švajcarac Rodžer Federer, šampion ovogodišnjeg izdanja Australijan opena Stanislas Vavrinka te finalista US opena Kei Nišikori.

Novak Đoković i Rodžer Federer su na impresivan način okončali grupnu fazu takmičenja, slavili su u sva tri meča u svojim grupama, te zasluženo izborili nastup u savršnici turnira.

Stanisalas Vasvrinka je polufinale izborio zahvaljujući dvjema pobjedama u grupnoj fazi (protiv Marina Čilića i Tomaša Berdiha) i jednom porazu (od Đokovića). Nišikori je ostvario identičan skor kao Vavrinka (slavio je protiv Mareja i Ferera, a poražen od Federera).

Ovakvim raspletom, Đoković je kao prvoplasirani u grupi A za protvnika dobio Nišikorija, koji je kao drugi završio nastup u grupi B, dok će se prvoplasirani iz grupe B Rodžer Federer sastati sa Stanislasom Vavrinkom.

Đoković i Nišikori do sada su se satali četiri puta, posljednji put u polufinalu Pariza kada je Novak slavio sa 6-2, 6-3, a trenutni skor je dva prema dva u pobjedama. Јapanski teniser je ove sezone slavio na tunirima u Tokiju, Kuala Lumpuru, Barseloni i Memfisu, igrao je finale US opena i trenutno je peti teniser svijeta.

Sa druge strane, Federer i Vavrinka su do sada odigrali 16 mečeva, a drugi teniser svijeta vodi sa 14 prema dva u pobjedama. Podsjećamo, pred dvojicom Švajcaraca je i finale Dejvis kupa u kojima za protivnike imaju selekciju Francuske.

Prvi polufinalni meč u Londonu odigraće Đoković i Nišikori sa početkom u 15.00 časova, dok će Federer i Vavrinka na teren izaći u 21 čas.