latinica  ћирилица
15/11/2014 |  10:41 | Autor: B92

Kličko i Pulev u ringu za titulu šampiona svijeta

Ukrajinski bokser Vladimir Kličko od 22.50 časova u Hamburgu brani titulu šampiona svijeta u teškoj kategoriji protiv Bugarina Kubrata Puleva.
Vladimir Kličko i Kubrat Pulev - Foto: Getty Images
Vladimir Kličko i Kubrat PulevFoto: Getty Images

Kličko je vlasnik četiri pojasa – "IBF, IBO, VBO, VBA" i Ring magazina, 16 puta je uspješno branio tron, dok je Pulev neporažen u profesionalnoj karijeri.

Ukrajinac u karijeri ima učinak od 62 pobjede uz tri poraza, dok je Bugarin ostvario skor od 20 pobjeda na isto toliko mečeva.

"Uložio sam mnogo truda, znoja i strpljenja kako bi stigao do ove tačke. Spreman sam, motivisaniji više nego ikad. Јedva čekam da počne borba. Kubrat Pulev je jedan od najboljih boksera ne računajući šampiona. Imao je dobre borbe u karijeri i dosta vremena da se spremi za borbu", rekao je Kličko.

Bugarski bokser je pred duel sa mlađim od braće Kličko više bio raspoložen za provokacije i najavio je uzbudljivu borbu.

"Njegovom vremenu je došao kraj, ja sam bokser budućnosti. On se ne plaši i biće testiran. Zato što se tako ponaša, ne dobija moje poštovanje", istakao je Pulev.

Kličko i Pulev je prvobitno trebalo da se nađu u ringu u septembru, ali je Ukrajinac morao da otkaže bodbu zbog povrede bicepsa.

Kličko će ove večeri pokušati 17. uzastopni put da obrani titulu. Bolji učinak od njega imaju samo Leri Holms sa 20 odbrana i Luis sa 25.