latinica  ћирилица
15/11/2014 |  19:13 | Autor: B92

Stanković se oprostio od crveno - bijelog dresa

Fudbaleri Crvene zvezde i Udinezea pobijedili su Udineze na Marakani, a Dejan Stanković oprostio se od kluba u kome je ponikao.

Sadašnji pomoćnik Andree Stramačonija na klupi "Zebri" ušao je u igru u 39. minutu, i odigrao posljednjih pet minuta u crveno-bijelom dresu sa kapitenskom trakom.

Poslije kraja prvih 45 minuta na terenu su se našli brojni saigrači Dejana Stankovića, (Zvonko Milojević, Perica Ognjenović, Goran Bunjevćević, Zoran Njeguš...), i pridružili se slavlju, dok su mu prvotimci napravili špalir.

Neposredno prije toga obukao je još jedan dres – na kome je bilo prezime Gorana Drulića, teško povrijeđenog u saobraćajnoj nesreći prije nekoliko dana.

Ljubimac Zvezdinog "Sjever"a se poslije slikanja i primljenih poklona obratio svima na stadionu u emotivnom govoru.

"Dobro veče Marakano! Šta da vam kažem sem jedno veliko hvala", počeo je Stanković priču, ali su ga navijači ubrzo prekinuli pjesmom, "Ovom feštom večeras stavio sa tačku na dečački san, na jedan ciklus, na jednu sjajnu karijeru. Zatvorio sam krug, tamo gdje je sve počelo. Najbolji ste na svijetu, volim vas, iz sveg srca. Sa vama je sve drugačije, sa vama je sve čudo".

Najtrofejniji igrač u istoriji srpskog fudbala je poslije odlaska iz Zvezde igrao za Lacio, sa kojim je bio prvak Italije, da bi zatim postao igrač Intera iz Milana, s kojim je osvojio sve što se može osvojiti u svijetu fudbala.