latinica  ћирилица
16/11/2014 |  09:01 | Autor: RTRS

Spektakl za kraj: Đoković i Federer za trofej

U finalu završnog ATP Masters turnira sezone u Londonu sastaće se dvojica najboljih tenisera svijeta, Novak Đoković i Rodžer Federer.

U završnom meču sezone očekuje nas spektakl, na teren će izaći dvojica tenisera koji su odigrali sjajno čitav turnir i sasavim zasluženo došli do same završnice.

Đoković je do finala došao savladavši Marina Čilića, Stanislasa Varvrinku i Tomaša Berdiha u grupnoj fazi, da bi u polufinalu eliminisao Јapanca Keija Nišikorija.

Ništa manje impresivan nije ni nastup Švajcarca koji je u grupnoj fazi slavio u sva tri meča (protiv Miloša Raonića, Keija Nišikorija, Endija Mareja), a u polufinalu trijumfovao protiv zemljaka Stanislasa Vavrinke.

Finalisti završnog Mastersa sezone imaju sjajnu sezonu iza sebe.

Federer je podigrao pobjedničke pehare na Masters tunririma iz serije 1000 u Šangaju i Sinsinatiju, a slavio je i u Bazelu, Haleu i Dubaiju. Pored toga igrao je finala na Vimbldonu (gdje je poražen upravo od Đokovića), u Torontu, Monte Karlu, Indijan Velsu i Brizbejnu.

Novak je slavio na Vimbldonu, zatim na Mastersima iz serije 1000 Parizu, Rimu, Majamiju i Indijan Velsu. Pored toga, igrao je i finale Rolan Garosa u kojem je poražen od Rafaela Nadala. 

Srpski teniser je u Londonu ovjerio mjesto najboljeg tenisera svijeta na kraju ove sezone.

Đoković i Federer sastali su se do sada 36 puta i Švajcarac vodi sa 19 prema 17 u pobjedama. Posljednji put sastali su se ove godine u polufinalu Šangaja i slavio je Federer sa dva puta po 6:4. Ove sezone sastali su se još četiri puta (Novak je slavio u finalima Vimbldona i Indijan Velsa, a Rodžer u polufinalima Monte Karla i Dubaija).

Finale završnog ATP Masters turnira sezone u Londonu na programu je od 19.00 časova.