latinica  ћирилица
16/11/2014 |  10:39 | Autor: B92

Francuska: Kamerunski fudbaler pronađen mrtav

Kamerunski fudbaler Valeri Mezag pronađen je mrtav u svom stanu u Francuskoj.

Mezag, koji je tokom karijere između ostalog igrao i za Portsmut, preminuo je u 30. godini pod za sada nerazjašnjenim okolnostima.

Kamerunac je proveo jednu sezonu u Portsmutu na pozajmici iz Monpeljea, gdje je ponikao, a ove sezone je igrao za člana Pete lige Francuske Sportingu iz Tulona.

Mezag je bio dio tima Kameruna koji je 2003. godine stigao do finala Kupa konfederacija, na kojem je tokom polufinala njegov saigrač Mark-Vivijen Foe tragično izgubio život. Kasnije tokom te godine, imao je saobraćajnu nesreću poslije koje je tri dana proveo u komi.

"Sa velikim žaljenjem Sporting Tulon vas obavještava da je Valeri Mezag preminuo", objavio je njegov klub.

Za sada nije poznat uzrok Mezagove smrti, ali je policija u Tulonu objavila da će autopsija biti obavljena u ponedjeljak. Ipak, trenutno nema indikacija da je njegova smrt nastupila pod sumnjivim okolnostima.

Mezag je rođen u Marseju, ali je odlučio da prestavlja rodnu zemlju svojih roditelja. Poslije saobraćajne nesreće je igrao za Portsmut i Sošo, ali je u posljednjih pet godina igrao uglavnom u francuskim nižim ligama, sa izuzetkom jedne sezone u grčkom Panetolikosu.