latinica  ћирилица
16/11/2014 |  17:40 | Autor: B92

Kristoferson pobjednik slaloma u Leviju

Norveški skijaš Henrik Kristoferson pobjednik je prvog slaloma sezone koji je u okviru Svejtskog kupa održan u finskom Leviju.

Kristoferson je do druge pobjede u elitnom takmičenju došao ukupnim vremenom od 1:50.39 minuta.

Drugo mjesto, sa 12 stotinki zaostatka, zauzeo je aktuelni osvajač Svjetskog kupa Marsel Hiršer, dok je treći bio Feliks Nojrojter iz Njemačke, sa više od sekunde zaostatka.

Hiršer je poslije prve vožnje imao šest stotinki prednosti u odnosu na Kristofersona, dok je treće mjesto držao još jedan Norvežanin Sebastijan-Fos Solevag, koji je bio 14 stotih dijelova sekunde dalje.

Nojrojter je tada bio 75 stotinki iza Austrijanca, da bi u drugoj vožnji oskijao sjajno i uspeo da se zadrži na čelu sve dok na red nije došao Kristoferson. Mladi Norvežanin je bez problema uspio da ga nadmaši, da bi Hiršer izgubio ključno vreme u srednjem dijelu staze i morao je da se zadovolji drugim mjestom.

Solevag je na kraju bio četvrti, ispred Patrika Talera iz Italije, Nijemca Frica Dopfera i švedskog skijaša Matijasa Hargina. Među prvom desetoricom našli su se i Rus Aleksander Korošilov, Andre Mirer iz Švedske i Švajcarac Danijel Јule.

Posle dve trke u generalnom plasmanu Svetskog kupa vodi Hiršer sa 190 bodova, ispred Dopfera sa 120 i Kristofersona koji ima 100.

Svetski kup u konkurenciji skijaša nastavlja se spustom u kanadskom Lejk Luizu 29. novembra.