latinica  ћирилица
17/11/2014 |  08:05 | Autor: B92

Geju ugovor vrijedan 40 miliona dolara

Dobre igre na startu NBA sezone donijele su beku Sakramento Kingsa Rudiju Geju trogodišnji ugovor vrijedan 40 miliona dolara.

Gej je u finalnoj godini četvorogodišnjeg ugovora koja mu donosi 19,3 miliona dolara, a po novom može da napusti ekipu pred sezonu 2017/2018.

Ovaj 28-godišnji bek je bio veoma produktivan otkako je došao među "Kingse" prošlog decembra iz Toronta, a ove sezone prosečno bilježo 22,5 poena uz 6,8 skokova i 3,5 asistencija, što mu je učinak karijere.

Gej je u dresu "Kingsa" u najboljoj formi u karijeri, ima prosjek od 22,1 poena po meču, šut iz igre 56,8%, te skoro 18% asistencija svog tima. Sad reprezentacijom SAD je bio prvak svijeta na posljednja dva Mundobasketa.

Vidjećemo da li će Gej nastaviti na ovom nivou i sada kada se izborio za novi ugovor, s obzirom da je česta praksa u NBA da igrači zablistaju u posljednjoj godini ugovora, a onda posustanu kada dobiju novi novac.

Sakramento ima jedan od boljih početaka sezone u posljednjih deset godina, dobio je šest od prvih deset utakmica, a u subotu je konačno uspio da savlada i aktuelnog šampiona San Antonio Sparse.