latinica  ћирилица
17/11/2014 |  08:13 | Autor: RTRS

Mokri i klizavi kolovozi

Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH magalu smanjuje vidljivost, ponegdje i ispod 100 metara, a kolovozi su mokri i klizavi.Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina povećana je opasnost od obrušavanja zemlje i kamenja na kolovoz, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Iz AMS-a podsjećaju da je 15. novembra na snagu stupila zakonska odredba o obaveznom posjedovanju zimske opreme.

Zbog izgradnje pločastog propusta na magistralnom putu Kostajnica - Kozarska Dubica u mjestu Vrioci na snazi je obustava saobraćaja, koji se preusmjerava na privremenu obilaznicu.

Saobraćaj se preusmjerava na obilaznicu oko mostova Paljevac i Balkana na lokalitetu most Petlja na dionici Rogolji - Mrkonjić Grad - Јezero zbog sanacije dilatacionih naprava.

Јednom kolovoznom trakom vozi se u mjestu Vrbanja na magistralnom putu Banjaluka - Čelinac, zbog izvođenja radova, a uz privremenu signalizaciju na dionici Karanovac - Crna Rijeka na magistralnom putu Banjaluka - Јajce.

Zbog izlaska na teren građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj na dionicama Šešlije - Јohovac i Јohovac - Rudanka do kraja godine na snazi će biti petnaestominutne obustave saobraćaja, dok su polučasovne obustave aktivne na dionici Stanić Rijeka na magistralnom putu Doboj - Tuzla zbog deminiranja.

Auto-moto savez Republike Srpske, u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja i veza i Ministarstvom unutrašnjih poslova do 20. novembra provodi veliku preventivnu akciju "Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima" u 26 opština i gradova Republike Srpske.

U okviru akcije stručni timovi na terenu preventivno i besplatno kontrolišu vrijednosti rashladne i kočione tečnosti, dubinu gazećeg sloja pneumatika, ispravnost svjetlosno-signalnih i uređaja za brisanje vjetrobranskog stakla, amortizera i ugrađenih auto-gas sistema.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.