latinica  ћирилица
17/11/2014 |  10:04 | Autor: Blic

Golden Stejt "razbio" Lejkerse, Kuzmić na parketu

Četiri NBA meča odigrana su u noći između nedjelje i ponedjeljka, među njima i onaj u kome je Golden Stejt, uz Kuzmićevu pomoć, toliko zatrpao koš Lejkersa da je ubacio više poena nego što su to, zajedno, na svom duelu dali Oklahoma i Hjuston.

"Voriorsi" su u Los Anđelesu trijumfovali sa 115:136, Ognjen Kuzmić je na parketu proveo nepunih osam minuta i za to vrijeme ubacio dva poena i imao dva skoka, a goste su predvodili Stiven Kari sa 30 poena i 15 asistencija, te Maris Spejts sa 24 poena.

 Iako  je Kobi Brajant postigao čak 44 poena za Lejkerse (šut 15/34, od toga trojke 3/12), a pritom nije ni igrao u četvrtoj dionici jer je  njegova ekipa već  gubila sa 36 poena. Mi ćemo  pažnju da usmjerimo na drugog Srbina koji je u planovima "ratnika". U pitanju je mladi plejmejker Miloš Milosavljević, doskorašnji organizator igre subotičkog Spartaka, koji se našao na draftu za razvojnu NBA ligu (NBDL), a kako su najprije kao šestog pika uzeli Teksas Legende (filijala Dalas Maveriksa), a onda ga preuzeli Santa Kruz Voriorsi i - pružili mu šansu.

On je ovog vikenda zaigrao za njih u tijesnom porazu od Ajove (100:102) i za šest minuta postigao isto toliko poena jer je pogodio obje trojke, a imao je i jednu asistenciju, kao i četiri izgubljene lopte.

Milisavljević je početkom avgusta zbog problema sa povredama Nemanje Nedovića i Miloša Teodosića bio priključen nacionalnoj selekciji Srbije, što i ne čudi jer je vrlo talentovan, a selektor Đorđević vjerovatno bolje od mnogih drugih može da osjeti ima li neko "kliker" za ulogu plejmejkera, em je prošle sezone u Drugoj ligi Srbije u dresu Spartaka bilježio je 20,8 poena, 4 skoka i 4,3 asistencije po utakmici. Ukoliko ste propustili da se upoznate sa njim, evo jedne video-mogućnosti za to:

Kada je o preostala tri NBA meča reč, najprije da dovršimo priču o utakmici na kojoj je postignuto manje poena nego što je Golden Stejt ubacio Lejkersima (136) - Oklahoma je pred svojim navijačima izgubila od Hjustona sa 65:69.

"Rakete" su do ovog za NBA poimanje košarke nesvakidašnjeg trijumfa stigle šutirajući sa 28,8% "uspješnosti".

"Ova utakmica definitivno neće biti uvrštena u Kuću slavnih", našalio se Kevin Mekhejl, trener Hjustona čiji je najbolji strijelac DŽejms Harden do 19 poena stigao šutirajući 5/17 iz igre, a čija je ekipa zaustavila Oklahomu, i dalje bez Duranta i Vestbruka, na šutu od 29,4% preciznosti.

Poslije sedam uzastopnih poraza pobijedili su i Njujork Niksi, a do 109:93 protiv Denvera stigli su uz po 28 poena Karmela Entonija i DŽej-Ar Smita. Sa druge strane, vice-šampion iz Majamija je doživio poraz na svom parketu, 84:91 od Milvokija čiji je najbolji strijelac Brendon Najt stigao do 20 poena, dva više od Marija Čalmersa koji je u odsustvu Dvejna Vejda (povreda zadnje lože) predvodio ekipu Hita.

Rezultati:
Njujork - Denver 109:93
Majami - Milvoki 84:91
Oklahoma siti - Hjuston 65:69
LA Lejkers - Golden Stejt 115:136