latinica  ћирилица
17/11/2014 |  15:26 | Autor: SRNA

Srebrenica - bez vode laboratorija i fizikalni centar

Nakon izmirenja duga za utrošenu vodu, Dom zdravlja Srebrenica i ambulanta u Skelanima ponovo su priključeni na vodovodnu mrežu, ali je i dalje bez vode ostao jedan objekat Doma zdravlja u kome se nalaze laboratorija i Centar za fizikalnu terapiju.
Dom zdravlja u Srebrenici - Foto: SRNA
Dom zdravlja u SrebreniciFoto: SRNA

Hakija Meholjić, direktor srebreničkog Komunalnog preduzeća "Polet", koje gazduje vodovodima u ovoj opštini, kaže da je potrebno da Dom zdravlja ugradi vodomjer u objekat gdje su laboratorija i fizikalni centar /bivša bolnica/, jer je već dvije decenije na "crno" priključen na vodovodnu mrežu.

"Dom zdravlja je izmirio nagomilane dugove za vodu i komunalne usluge. Јoš treba da obezbijedi vodomjer za objekat u koji voda još nije priključena i čim to učini, vodu će odmah dobiti i laboratorija i fizikalni centar", ističe Meholjić.

On tvrdi da se nastavlja  isključivanje vode svim neplatišama, bez obzira da li je riječ o firmama, ustanovama ili fizičkim licima, jer su svi dužni da izmiruju obaveze za usluge koje koriste.

"Da bi `Polet` egzistirao i njegovi radnici dobijali zarađene plate korisnici moraju da plaćaju račune za vodu i druge usluge. Ko to ne bude poštovao, ostaće bez vodosnabdijevanja", kategoričan je Meholjić.

Prema njegovim riječima, svi dosadašnji pokušaji, opomene, sudske presude i ostalo nisu pomogli da se poboljša naplativost vode i jedino efikasno sredstvo za naplatu su isključenja.

"To je nepopularna mjera i dodatni poslovi za nas, ali je, nažalost, jedina efikasna jer dovodi do naplate potraživanja i prinuđeni smo da je koristimo", ocijenio je Meholjić.