latinica  ћирилица
17/11/2014 |  16:06 | Autor: Glas Srpske

Јekić najbolji bokser turnira Radovan Bisić

Najbolji bokser 13. međunarodnog bokserskog turnira "Radovan Bisić", koji je održan u dvorani "Obilićevo", je član banjalučke Slavije Slobodan Јekić (kategorija do 57 kilograma).
Međunarodni bokserski turnir "Radovan Bisić" - Foto: Glas Srpske
Međunarodni bokserski turnir "Radovan Bisić"Foto: Glas Srpske

Njemu su prelazni i pehar u trajno vlasništvo uručili predsjednik Bokserskog kluba Slavija Zoran Bugarski i počasni predsjednik ovog sportskog kolektiva Dragan Batar. Prvog dana u polufinalnim borbama Јekić je savladao člana Cazina Arnela Macanovića jednoglasnom odlukom sudija na poene, a na isti način u finalu je pobijedio Nikolu Ivkovića ("Rodić", Prijedor).

"U dosadašnjoj karijeri osvajao sam brojna priznanja i medalje, ali ovo mi je jedno od najdražih. U oba meča sam dominirao nad svojim rivalima i zasluženo sam ih savladao. Ovaj pehar biće mi podstrek za dalju karijeru", izjavio je Јekić za Glas Srpske.

Za najboljeg tehničara proglašen je reprezentativac Hrvatske Marko Čalić (do 91 kg), koji je finalu pobijedio Alema Čolpu (BiH) jednoglasnom odlukom sudija na poene.

"Srećan sam što sam ponovo u Banjaluci, koja je oduvijek bila grad boksa i poznatih imena "plemenite vještine". Ovaj turnir je još jednom opravdao očekivanja i drago mi je što sam dobio pehar za najboljeg tehničara", rekao je Čalić, kome je pehar uručio sin pokojnog Radovana Bisića, Marko.

Najborbeniji par bili su takmičari u kategoriji do 75 kilograma Đorđe Tomić (Radnik) i Pavel Švec (Slovačka). Za najboljeg domaćeg boksera proglašen je član Slavije Mario Aleksić (do 57 kg), koji je u finalu bio bolji od člana bijeljinskog Radnika Senada Karića.

U dva dana blizu 1.000 gledalaca u dvorani "Obilićevo" moglo je da vidi 21 meč, a svoje umijeće pokazalo je 30 boksera i dvije takmičarke iz sedam zemalja: Slovenije, Srbije, Crne Gore, Slovačke, Makedonije, Hrvatske i BiH.