latinica  ћирилица
17/11/2014 |  16:19 | Autor: B92

Advokat se odrekao novčane naknade

Doskorašnji selektor Srbije Dik Advokat odlučio je da se odrekne novčane naknade za prevremeni raskid ugovora sa Fudbalskim savezom Srbije.

Advokat i vladajuće tijelo srpskog fudbala dogovorili su raskid saradnje u subotu, poslije poraza od Danske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine.

"Poslije utakmice sa Danskom sam znao da više nema smisla da ostanem. Naravno, već sam razmišljao o toj situaciji", istakao je Advokat.

"Odlučio sam da odem bez naknade. Za mene je to bila logična odluka, koja je takođe u interesu srpskog fudbala. Fudbalskom savezu Srbije će to uštedjeti dosta novca. Njima je moja odluka bila potpuno nevjerovatna jer je nisu očekivali", dodao je Advokat.

Iskusni stručnjak je reprezentaciju Srbije preuzeo u drugoj polovini jula i tada je potpisao ugovor na dvije godine. Pod njegovim vođstvom "orlovi" su zabilježili jednu pobjedu, dva remija i jedan poraz, ali treba napomenuti da je taj jedini trijumf nad Albanijom službenim rezultatom.

Advokat je na klupi Srbije debitovao remijem sa Francuskom, a potom je uslijedio remi sa Јermenijom, pomenuta utakmica sa Albanijom i na kraju poraz od Danske sa 3:1 na praznom stadionu Partizana.

Reprezentaciju Srbije u utorak očekuje prijateljski meč sa Grčkom na Kritu, na kojem će je voditi Radovan Ćurčić, a potom će se naći trajno rješenje na mjestu selektora.