latinica  ћирилица
17/11/2014 |  16:32 | Autor: SRNA

Vasić: U Hercegovini uhapšeno šest dilera

Direktor Policije Republike Srpske Gojko Vasić izjavio je da je među licima, koja su danas uhapšena na području Prijedora zbog sumnje da su počinila ratni zločin, jedan aktivni pripadnik MUP-a Srpske.
Gojko Vasić - Foto: SRNA
Gojko VasićFoto: SRNA

Vasić je naveo da je ova aktivnost na području Prijedora povezana s istragom koju je sa Tužilaštvom BiH vodila Agencija za istrage i zaštitu BiH u vezi sa ratnim zločinom.

On je na konferenciji za novinare rekao da je danas na području Hercegovine uhapšeno šest lica, a da je sedam obuhvaćeno istragom, jer je jedno lice na području Crne Gore, te da je zaplijenjeno 1,1 kilogram skanka i 60 grama heroina.

Vasić je naveo da su ova lica dilovala narkotike na području Hercegovine i Mostara, navodeći da skank ide preko Albanije, Crne Gore prema BiH.

On je dodao da su zaplijenjeni telefoni i druge stvari koje se koriste kao dokazi, te napomenuo da ovu aktivnost duži period sprovodi Centar javne bezbjednosti Trebinje u saradnji sa Okružnim tužilaštvom Trebinje, a da je akcija uspješno završena u saradnji s MUP-om Hercegovačko-neretvanskog kantona.