latinica  ћирилица
17/11/2014 |  16:58 | Autor: RTRS

Alumina: Ugovori sa 31 pripravnikom

U Kompaniji "Alumina" iz Zvornika danas su potpisani ugovori sa trideset jednim pripravnikom o obavljanju pripravničkog staža u ovom kolektivu u trajanju od godinu dana.
Alumina - potpisan ugovor sa pripravnicima - Foto: SRNA
Alumina - potpisan ugovor sa pripravnicimaFoto: SRNA

U okviru projekta "Prvi posao", koji realizuju Vlada Republike Srpske, Zavod za zapošljavanje i poslodavci, u Alumini je angažovano 25 visokoobrazovanih pripravnika različitih profila, dok je menadžment ovog kolektiva, imajući u vidu veliko interesovanje i kvalitet znanja jednog broja kandidata, dodatno angažovao još šestoro mladih čiji će pripravnički angažman Kompanija u cijelosti finansirati.

Najveći zvornički kolektiv pružiće šansu najboljim mladim kadrovima sa visokom stručnom spremom da, nakon odrađenog pripravničkog staža, nastave angažman u ovoj kompaniji. Mladi, stručni ljudi, u ovoj fabrici su dobrodošli i mi aktivno pratimo situaciju na tržištu rada. Nadamo se da će se ovi kandidati, poslije završenog pripravničkog staža, svojim znanjem i angažovanjem potvrditi na svojim radnim mjestima u narednih godinu dana i tako ostati u fabrici na poslovima za koje su se školovali, rekli su u Alumini.

Na konkurs za projekat "Pri posao" prijavilo se 230 kandidata. Ovaj projekat omogućava angažovanje 42 pripravnika u 11 privrednih subjekata na području zvorničke opštine. Ukupna vrijednost ovog projekta je oko 3,5 miliona KM, što će obezbjediti zapošljavanje 374 pripravnika u Republici Srpskoj.

Među angažovanim pripravnicima, koji će sutra imati prvi radni dan u Kompaniji Alumina, je osam diplomiranih inženjera hemijske tehnologije, pet diplomiranih inženjera elektrotehnike, tri diplomirana inženjera mašinstva, dva diplomirana inženjera poslovne informatike, jedan diplomirani inženje hemije, četiri diplomirana pravnika, jedan diplomirani inženjer saobraćaja, četiri diplomirana ekonomista, te po jedan diplomirani inženjer pejzažne arhitekture i zaštite životne i radne sredine.