latinica  ћирилица
17/11/2014 |  17:39 | Autor: TANЈUG

Јosipović pozvao građane Vukovara na poniznost i zrelo ponašanje

Predsjednik Ivo Јosipović pozvao je građane Hrvatske da sutra u Vukovaru, prilikom obilježavanja "Dana sjećanja", pokažu punu poltiičku odgovornost i zrelo ponašanje kako se, kako je rekao, ne bi ponovila sramota od prošle godine.

Obraćajući se javnosti putem Hrvatske radio televizije, Јosipović je pozvao građane da budu, kako je rekao, ponizni bez obzira na to da li se slažu ili ne u političkim pitanjima.

"Kao predsjednik Hrvatske doživljavam sebe kao prvoga među jednakima i biću samo jedan čovjek u mnoštvu onih koji će biti sutra u koloni. Svako je mjesto u vukovarskoj koloni jednako vrijedno", rekao je Јosipović u svom obraćanju na Hrvatskoj televiziji.

On je podsjetio na događaje od prošle godine u Koloni sjećanja i ocijenio da je to bio "udar na državne institucije" za koje su, među ostalima, "život dali i vukovarski branitelji".

"Stvaranje konflkta i nereda na mjestu koje je jedan od najvažnijih temelja samostalnosti naše države udar je u temelje naše državnosti. Pozivam na punu političku odgovornost i zrelo ponašanje svih učesnika povorke", naveo je Јosipović.

Izrazio je nadu da se "lanjska sramota neće ponoviti".