latinica  ћирилица
17/11/2014 |  22:53 | Autor: RTRS

"INDIREKTNO" o postizbornoj kombinatorici

"Јasno je da su građani glasvovima dali podršku SNSD-u i njihovim koalicionim partnerima da vode Republiku Srpsku", izjavio je član Glavnog odbora ove stranke Zoran Tegeltija gostujući u emisiji ,,Indirektno''.
Indirektno - Foto: RTRS
IndirektnoFoto: RTRS

Tegeltija tvrdi da zajedno sa DNS-om i SP-om imaju 42 mandata, dok iz NDP-a poručuju – da nije sve tako jednostavno.

"Ništa se neće desiti što se može okarakterisati kao iznenađenje. U ovom momentu je jasno da nijedan blok nema 42 glasa", rekao je Momčilo Novaković, potpredsjednik Narodnog demokratskog pokreta

"Ako uzmete u obzir Naprednu Srpsku i SRS onda blok oko SNSD-a ima 42 poslanika, ali vidjeli smo danas da nemaju 42 glasa. Naime, stvar nije tako jednostavna'', dodao je Novaković.

"Građani kako su mislili tako su i rekli. … Imamo drugi mandat predsjednika Dodika i izvezno je da će skupštinsko rukovodstvo biti izabrano u ponedeljak'', uzvratio je Tegeltija.

Predejdnik Izvršnog odobora Socijalističke partije. Slobodan Protić, govoreći o postizbornoj ponudi SDS-a Socijalistima, naveo je da je su razgovori stali i da su stranački organi odlučili da nastave djelovanje unutar postojeće koalicije SNSD- DNS - SP.

"Osim premijerske pozicije ponuđeno je mnogo toga, međutim tu su razgovori stali. Mi smo imali u subotu sednicu glavnog odbora gdje smo odlučili da nastavimo, bez dilema,  unutar postojeće koalicije kojoj smo pripadali punih 9 godina''.

Kompletnu emisiju "Inidrektno" možete pogleadti ovdje