latinica  ћирилица
18/11/2014 |  13:51 | Autor: SRNA

Bratunac: Izgorjela boračka zgrada

U požaru koji je sinoć izbio u boračkoj stambenoj zgradi u Kravici kod Bratunca izgorjela su četiri stana, a preostalih osam stanova više nije uslovno za stanovanje.
Boračka stambena zgrada u Bratuncu - Foto: SRNA
Boračka stambena zgrada u BratuncuFoto: SRNA

Stanar ove zgrade Milenko Đokić kaže da je požar izbio u 23.00 časa stanu bolesne Božane Milošević i da su žitelji jedva izvukli dvije starije žene iz potkrovnih stanova, koje su se počele gušiti dimom.

Đokić kaže da nijedan stan više nije uslovan za stanovanje i da porodice ne znaju gdje će i kako nastaviti život i provesti predstojeću zimu.

On ističe da je ratni vojni invalid, čiji je otac poginuo i da ima četvoro djece, a još dvije porodice u ovoj zgradi imaju po troje djece i svi su na ulici.

Đokić kaže da su dugo čekali bratunačke vatrogasce koji su došli i nakon dva časa ugasili požar, nakon čega je obavljen uviđaj, te dodaje da je na lice mjesta dolazio i načelnik opštine Nedeljko Mlađenović, ali im još niko nije ponudio neki smještaj.

Novinari su se uvjerili da su se djeca koja su stanovala u ovoj zgradi, vratila iz škole, ali nisu mogla ući u svoje stanove, jer su puni vode i čađi.

Ova zgrada sa 12 stanova izgrađena je sredstvima Vlade Republike Srpske prije osam godina za smještaj porodica poginulih boraca i ratne vojne invalide, koje su sada ponovo ostale bez krova nad glavom.