latinica  ћирилица
18/11/2014 |  14:07 | Autor: RTRS

Sahranjen novinar Aleksandar Škorić

Novinar Radio-televizije Republike Srpske Aleksandar Škorić sahranjen je danas u Prijedoru na Gradskom pravoslavnom groblju. Na komemorativnom skupu u ime kolega od pokojnika se oprostio snimatelj RTRS-a Nedeljko Lajšić, rekavši da je Škorić živio u nadi da će pobijediti bolest.

- Međutim, nije bilo sreće da ga sačuvamo. Uvijek će biti pred očima Acino bogatstvo duha, optimizam, snaga, skromnost, poštenje. Naučio nas je kako se bude prijatelj, kako se sa osmijehom gube bitke, kako se pobjeđuje i kada pobjede nema, rekao je Lajšić.

On je podsjetio da je Škorićeva velika ljubav bio sport, da se uspješno bavio i fudbalskim suđenjem i da će ostati upamćen po direktnim prenosima fudbalskih i košarkaških prvenstava, gdje su njegova inteligencija, spretnost i duhovitost oduševljavali gledaoce, slušaoce, ali i kolege.

- Upravo beskrajna ljubav prema sportu izdvajala ga je od drugih sportskih novinara. Sa osmijehom je dolazio i vraćao se sa tih zadataka, a najsrećniji je bio na fudbalskom stadionu. Mi, njegove kolege, bili smo svjedoci kada je cijeli stadion, umjesto igrača, pozdravljao `velikog Flavija`, kako su ga zvali", naveo je Lajšić.

Na sahrani se od Aleksandra Škorića oprostila njegova kolegnica sa RTRS-a Mira Lolić-Močević, rekavši da je Acu upoznala 1981. godine na fakultetu kada ih je profesor, kao brucoše, pitao ima li u sali Krajišnika.

- Branko Ćopić tada više nije bio živ, ali sam Aci tada rekla da je živ, pisao bi o Nikoletini Bursaću gledajućiu njega. Pitao je zar je toliko ružan, a ja sam mu rekla da nije, nego da ima toliko srce", rekla je Mira Lolić-Močević.

Među brojnim telegramima porodici i RTRS-u izraze saučešća uputili su i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović.

Komemorativnom skupu prisustvovali su direktor RTRS-a Draško Milinović, direktor Srne Nikola Deretić, ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić i zamjenik gradonačelnika Prijedora Milenko Đaković.

Od Aleksandra Škorića danas su se u Prijedoru oprostili rodbina, prijatelji, kolege sa RTRS i iz brojnih drugih medija, te predstavnici javnog i političkog života.

Istaknuti novinar i sportski radnik Aleksandar Škorić umro je juče u Prijedoru u 54. godini, nakon duge i teške bolesti.