latinica  ћирилица
18/11/2014 |  14:31 | Autor: RTRS

Izvještaj MUP-a o neovlašćenom prisluškivanju premijerke RS

Uprava kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske podnijela je Specijalnom tužilaštvu RS Izvještaj protiv NN izvršioca ili više njih zbog krivičnog djela "Neovlašćeno prisluškivanje i tonsko snimanje" više privatnih razgovora predsjednice Vlade RS Željke Cvijanović.

"Dana, 15. novembra 2014. godine na određenom broju elektronskih medija objavljen je montiran, kompromitujući snimak privatnog razgovora Predsjednika Vlade Republike Srpske snimljen posebnim tehničkim, sofisticiranim sredstvima za audio i video snimanje na kojem su iz konteksta izvađene pojedinačne izjave premijera te iste montirane sa drugim izjavama, te na taj način stvoren izveden, prividan stvarni razgovor između Predsjednika Vlade i NN lica – sagovornika", nevedeno je u izvještaju.

"Navedeno krivično djelo počinjeno je na način da je u prethodnom vremenskom periodu u više navrata ili u kontinuitetu vršeno neovlašćeno tonsko snimanje-prisluškivanje razgovora Predsjednika Vlade Republike Srpske.

S tim u vezi, NN lice ili više njih koja su počinila ovo krivično djelo, kao i lica koja su na nezakonit način došla u posjed snimka i isti objavila mogu se smatrati kao saizvršioci ovog krivičnog djela.

Uprava kriminalističke policije MUP-a RS nastaviće rad na ovom predmetu sa Specijalnim tužilaštvom RS", navedeno je u saopštenju MUP-a RS.