latinica  ћирилица
18/11/2014 |  15:32 | Autor: RTRS

U srijedu oblačno

U srijedu će u Republici Srpskoj biti pretežno oblačno vrijeme u prvom dijelu dana i ranom poslijepodnevu sa povremenom kišom, uglavnom u centralnim i istočnim predjelima. Popodne kidanje oblačnosti i malo svježije u odnosu na prethodne dane.
Staza - Foto: RTRS
StazaFoto: RTRS

Ujutro pretežno oblačno s mjestimičnom kišom na zapadu i centralnim predjelima, u ostalim krajevima suvo. Tokom dana  kiša u centralnim i istočnim predjelima i pokoji pljusak na jugu, a na zapadu i jugozapadu suvo. Popodne raslojavanje i kidanje oblačnosti, uglavnom suvo osim istoka gdje još ponegdje može biti slabe kiše. U istočnom dijelu Posavine, Semberiji i donjem Podrinju u kasno popodne kratkotrajni pljuskovi. Prema noći u većini predjela suvo i promjenljivo oblačno.

Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni, popodne umjeren u planinama i pojačan zapadni da bi prema noći bio slab i promjenljiv.

Јutarnja temperatura vazduha od 5°C do 10°C, u višim predjelima od 3°C. Najviša dnevna temperatura od  9°C do 15°C, u višim predjelima od  6°C.

PROGNOZA VREMENA ZA BANjALUKU 

Ujutru  i  prijepodne pretežno oblačno sa povremenom slabom kišom, poslijepodne promjenljivo oblačno, uveče moguća sumaglica i magla. Vjetar slab tokom dana do umjeren zapadni. Јutarnja temperatura vazduha oko 7°C, a najviša dnevna temperatura oko 13°C.