latinica  ћирилица
18/11/2014 |  15:45 | Autor: Index.hr

Bratunac: Pomoć stanarima nakon požara

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić izjavio je da će već sutra uputiti Vladi Srpske inicijativu da se pronađe način za pomoć u sanaciji stambene zgrade u Kravici kod Bratunca koja je oštećena u požaru.

"Moramo ubrzanim postupkom vidjeti kako možemo najefikasnije pomoći u skladu sa zakonskim procedurama", rekao je Đokić.

On je naglasio da postoji moralna i realna potreba da se Vlada Srpske uključi u saniranje stambenih jedinica izbjegličkih i porodica poginulih boraca i RVI jer je zgrada i građena sredstvima Vlade.

"Potrebno je što hitnije sanirati objekat i zaštititi njegovo dalje propadanje, a onda pronaći tehničke mogućnosti za rekonstrukciju objekta", istakao je Đokić.

Ova zgrada sa 12 stanova izgrađena je sredstvima Vlade prije osam godina za smještaj porodica poginulih boraca i RVI koji su sada ponovo ostali bez krova nad glavom.

Šef Odsjeka Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica u Zvorniku Nedeljko Zupur razgovarao je danas sa predstavnicima opštine Bratunac.

U visokom potkrovlju, koje je u potpunosti izgorjelo, bile su smještene četiri porodice koje koriste alternativni vid smještaja i one su trenutno smještene kod komšija i rodbine.

Prilikom gašenja požara voda je prodrla i u donji sprat, čiji je vlasnik Ministarstvo rada i boračko invalidske zaštite.

Povezane vijesti:
Bratunac: Izgorjela boračka zgrada