latinica  ћирилица
18/11/2014 |  15:53 | Autor: SRNA

Petrovo: Stambeno zbrinute sve porodice boračkih kategorija

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić izjavio je danas u Petrovu da je projekat potpunog stambenog zbrinjavanja boračkih kategorija stanovništva jedan od najhumanijih projekata koji je republička vlast vodila poslije rata.

Ovim projektom planirano je da se do kraja godine stambeno zbrine 5.606 porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije, rekao je ministar.

Nakon uručenja rješenja i ključeva za tri stana Vidi Stojanović i Zlati Ristić, suprugama poginulih boraca VRS i Borislavu Pejanoviću, ocu poginulog borca VRS, ministar je rekao da je dodjelom stanova i davanjem bespovratne novčane pomoći za šest boračkih porodica projekat trajnog stambenog zbrinjavanja porodica poginulih boraca u Petrovu završen.

Đokić je naglasio da se u Srpskoj trenutno grade još 774 stana, dok još 400 porodica treba uskoro da dobije bespovratnu novčanu pomoć čime će program stambenog zbrinjavanja u Srpskoj biti završen.

"Republika Srpska će i u budućnosti podržavati i pomagati porodice poginulih boraca, RVI i demobilisanih boraca, koji su na poseban način obilježili vrijeme iza nas i dali najveći doprinos za nastanak i trajanje Republike Srpske", rekao je Đokić, koji je presijecanjem vrpce zajedno sa načelnikom opštine Petrovo Ozrenom Petkovićem dao na upotrebu nove stanove.

Izgradnju tri stana ukupne površine od 134 kvadratna metra u vrijednosti od 104.580 KM finasniralo je Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite RS, a opština Petrovo je obezbijedila projektnu dokumentaciju, građevinsko zemljište i infrastrukturu.

Dodjelom stanova, bespovratnim novčanim sredstvima i paketima građevinskog materijala, u opštini Petrovo do danas je stambeno zbrinuto 30 porodica poginulih boraca.

Dodjelom stanova, stambeno je zbrinuto 15 ratnih vojnih invalida, a dodjelom bespovratnih novčanih sredstava njih 11.